teresa

- Uncategorized

31 Mar 2023

Πώς χορηγείται η ιντερφερόνη;

Σε κάθε περίπτωση, η ιντερφερόνη φάνηκε να προκαλεί μη αναστρέψιμη υψηλή αρτηριακή πίεση σε άτομα με ηπατίτιδα C. Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν σπάνιο και δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως. Αλλά ήταν, ωστόσο, μια πιθανή παρενέργεια της ιντερφερόνης να θυμάστε.

Η μελέτη σημείωσε ότι οι υποκείμενοι παράγοντες κινδύνου και οι αιτίες αυτού του ζητήματος ήταν ασαφείς, αλλά συνέβη κατά τη διάρκεια μιας μακράς πορείας θεραπείας ιντερφερόνης.

Πώς χορηγείται ιντερφερόνη;

Η ιντερφερόνη δίνεται συνήθως με ένεση κάτω από το δέρμα του μηρού ή της κοιλιάς. Το φάρμακο μπορεί επίσης να δοθεί μέσω στάσης.

Σε μια μελέτη του 2013, η ιντερφερόνη δόθηκε προφορικά για να δει αν αυτό θα ήταν αποτελεσματικό στην πρόληψη των λοιμώξεων στο στήθος. Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι αυτή η μέθοδος δεν λειτούργησε, αν και θα μπορούσε να έχει μειώσει τα συμπτώματα της λοίμωξης.

Η παλαιότερη έρευνα από το 2003 διαπίστωσε ότι η ιντερφερόνη δεν έχει καμία επίδραση όταν ληφθεί από το στόμα.

Πότε να δείτε έναν γιατρό

Πριν υποβληθεί σε θεραπεία ιντερφερόνης, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μια μακρά και σε βάθος συνομιλία με τον γιατρό τους για το τι να περιμένουν, όσον αφορά τις παρενέργειες και τα συμπτώματα.

Μετά την έναρξη της θεραπείας, η κατάλληλη στιγμή για να έρθετε σε επαφή με έναν γιατρό είναι κάθε φορά που αυτές οι παρενέργειες παρουσιάζουν ένα πραγματικό πρόβλημα στην ευημερία ή να παρεμβαίνουν στην ποιότητα ζωής κάποιου.

Ένας γιατρός που ξέρει για τυχόν παρενέργειες μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει να αντιμετωπίσει αυτά με φαρμακευτική αγωγή, να προσαρμόσει το σχέδιο θεραπείας ή να προσφέρει συμβουλές σχετικά με την παροχή συμβουλών και άλλες υπηρεσίες.

 • Πολλαπλή Σκλήρυνση
 • Καρκίνος/Ογκολογία
 • Ηπατική νόσο/ηπατίτιδα
 • Ποιος είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του κρύου καιρού και του κοινού κρύου;

  Πολλοί άνθρωποι συνδέουν τον κρύο καιρό με το κοινό κρύο. Ενώ ο καιρός δεν είναι άμεσα υπεύθυνος για την άρρωστη τους ανθρώπους, οι ιοί που προκαλούν κρυολογήματα μπορεί να εξαπλωθούν πιο εύκολα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και η έκθεση σε κρύο και ξηρό αέρα μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

  Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τη σχέση μεταξύ κρύου και υγρού καιρού και το κοινό κρύο. Καλύπτουμε επίσης μερικές συμβουλές για την πρόληψη κρυολογημάτων.

  ρινοσωματιδίων και το κοινό κρύο

  Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), εκατομμύρια άνθρωποι αναπτύσσουν το κοινό κρύο κάθε χρόνο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά μέσο όρο, οι ενήλικες παίρνουν δύο ή τρία κρυολογήματα το χρόνο.

  Πολλοί ιοί μπορούν να προκαλέσουν το κοινό κρύο. Οι ριννοϊοί είναι η πιο κοινή αιτία και είναι υπεύθυνοι για περισσότερο από το ήμισυ όλων των κρυολογημάτων και των κρύων ασθενειών.

  Οι λοιμώξεις ρινόου συνήθως οδηγούν σε ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρύο. Ωστόσο, οι ρινοϊοί μπορούν επίσης να προκαλέσουν πιο σοβαρές ασθένειες, όπως η βρογχίτιδα και η πνευμονία, σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

  ρινοσωματιδίων τυπικά εξαπλώνονται μέσω:

  • Άμεση επαφή με το άτομο-προς-πρόσωπο
  • Ο αέρας ως μικρά σταγονίδια ή αερολύματα, τα οποία οι άνθρωποι εισπνέουν στη συνέχεια

  Μόλις εισπνευστεί, ο ρινοϊός συνδέεται με τα κύτταρα μέσα στα ρινικά περάσματα. Στη συνέχεια αρχίζει να αναπαράγει τον εαυτό του, εξαπλώνοντας περισσότερα σωματίδια ιού σε όλη την ανώτερη αναπνευστική οδό.

  Επίδραση του κρύου καιρού σε ιούς

  Ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι οι ρινιοϊοί μπορούν να αναπαραχθούν πιο αποτελεσματικά σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 37 ° C ή 98,6 ° F, που είναι η μέση θερμοκρασία του σώματος του ανθρώπου. Η θερμοκρασία μέσα στην ρινική κοιλότητα είναι περίπου 33 ° C (91,4 ° F), γεγονός που μπορεί να την καταστήσει ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για ρινοϊούς.

  Οι περισσότερες έρευνες για τους ρινοϊούς έχει επικεντρωθεί κυρίως στην εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι διαφορές στη θερμοκρασία του σώματος επηρεάζουν την ικανότητα του ιού να αναπαράγει. Ωστόσο, οι πιο πρόσφατες έρευνες επικεντρώνονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει μια λοίμωξη από ρινοϊό.

  Μια μελέτη εξέτασε αν οι μεταβολές των θερμοκρασιών και της υγρασίας οδήγησαν σε υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από ρινοϊό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μειώνεται τόσο στη θερμοκρασία όσο και στην υγρασία σε διάστημα 3 ημερών αύξησε τον κίνδυνο μολύνσεων από ρινοϊού στους συμμετέχοντες.

  Στην ίδια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πλειονότητα των λοιμώξεων εμφανίστηκε σε θερμοκρασίες στο μηδέν (32 ° F) και κάτω.

  ιών γρίπης, οι οποίοι προκαλούν τη γρίπη, μπορούν επίσης να επιβιώσουν και να εξαπλωθούν πιο εύκολα σε κρύο και ξηρό αέρα. Μία μελέτη στα ινδικά χοιρίδια υποδηλώνει ότι η ιδανική θερμοκρασία για τη διάδοση του ιού της γρίπης είναι 5 ° C (41 ° F).

  Επίδραση του κρύου καιρού στο ανοσοποιητικό σύστημα

  Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η έκθεση σε κρύο καιρό μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την ανοσοαπόκριση ενός ατόμου, καθιστώντας πιο δύσκολο για το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Οι λόγοι για αυτό μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Μειωμένα επίπεδα βιταμίνης D. Κατά τους χειμερινούς μήνες, πολλοί άνθρωποι παίρνουν λιγότερη βιταμίνη D λόγω της μειωμένης έκθεσης στον ήλιο. Οι έρευνες υποδηλώνουν ότι η βιταμίνη D διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους. Οι άνθρωποι τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους κατά τους χειμερινούς μήνες και οι ιοί εξαπλώνονται περισσότερο όταν οι άνθρωποι είναι κοντά ο ένας στον άλλο.
  • Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν την ανοσοαπόκριση. Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι η έκθεση των κυττάρων των αεραγωγών που ελήφθησαν από ποντίκια σε χαμηλότερες θερμοκρασίες μείωσαν την ανοσοαπόκριση των κυττάρων έναντι ενός ρυθμισμένου ρινόου που έχει προσαρμοστεί στο ποντίκι.
  • Στεγασία αιμοφόρων αγγείων. Η αναπνοή σε κρύο και ξηρό αέρα προκαλεί τα αιμοφόρα αγγεία στην ανώτερη αναπνευστική οδό να περιοριστούν για να διατηρήσουν τη θερμότητα. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την επίτευξη των λευκών αιμοσφαιρίων στη βλεννογόνο μεμβράνη, καθιστώντας πιο δύσκολο για το σώμα να καταπολεμήσει τα μικρόβια.

  Πρόληψη

  Κάποιοι τρόποι για να αποφύγετε να αρρωστήσετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα περιλαμβάνουν:

  • Στη βιταμίνη D, όπως τα λιπαρά ψάρια, τα μανιτάρια και τα αυγά
  • Να παίρνετε άφθονο ύπνο
  • Παραμένοντας ενυδατωμένα
  • Πλύσιμο χέρια τακτικά
  • Πάντα φτάρνισμα και βήχα σε καθαρούς ιστούς. Εάν δεν υπάρχει ιστός, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν αγκώνα και όχι τα χέρια
  • Δεν μοιράζεστε τρόφιμα, ποτά, πιατικά και σκεύη με ανθρώπους που έχουν κρύο ή γρίπη

  Takeaway

  Οι ιοί, όπως οι ριννοϊοί και η γρίπη, προκαλούν κρυολογήματα και τη γρίπη, όχι τον καιρό. Ωστόσο, η έκθεση σε κρύο καιρό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να συμβάλει σε ιό.

  Η έρευνα υποδηλώνει ότι αυτοί οι ιοί μπορούν να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν πιο αποτελεσματικά σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, καθιστώντας ευκολότερο για αυτούς να εξαπλώνουν και να μολύνουν περισσότερους ανθρώπους. Ο κρύος καιρός μπορεί επίσης να μειώσει την ανοσοαπόκριση και να δυσκολευτεί να καταπολεμήσει το σώμα από τα μικρόβια.

  • Γρίπη / κρύο / sars
  • Λοιμώδεις ασθένειες / βακτήρια / ιοί

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αλωπεκία AREATA

  alopecia areata είναι ένας τύπος απώλειας τρίχας που επηρεάζει τα μπαλώματα του τριχωτού της κεφαλής και μερικές φορές άλλα μέρη του σώματος. Είναι μια αυτοάνοση κατάσταση.

  παγκοσμίως, περίπου το 2 % των ανθρώπων θα το βιώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έως και 6,8 εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύεται ότι το έχουν.

  Φαίνεται να επηρεάζει τους άνδρες και τις γυναίκες εξίσου.

  Σε 8 από τα 10 άτομα, τα μαλλιά μεγαλώνουν αυθόρμητα μέσα σε ένα χρόνο.

  Σε ένα άτομο με alopecia areata, ομαλά, στρογγυλά μπαλώματα απώλειας τρίχας εμφανίζονται μέσα σε μερικές εβδομάδες. Συνήθως επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής, αλλά τα μπαλώματα μπορούν να εμφανιστούν σε άλλα μέρη του σώματος.

  Τα πρώιμα σημάδια περιλαμβάνουν ανυψωμένα σημεία, ή θυλάκια, τα οποία εμφανίζονται σε κόκκινες πλάκες ή μπαλώματα, περίπου 1 ίντσα απέναντι, αλλά μερικές φορές μεγαλύτερες.

  Μπορεί να ξεκινήσει με μία ή περισσότερες βλάβες ή με μία μόνο βλάβη που αναπτύσσεται σε πολλαπλές βλάβες για αρκετές εβδομάδες ή μήνες.

  Καθώς η βλάβη επηρεάζει τα ωοθυλάκια, συχνά προκύπτει η απώλεια μαλλιών.

  ανωμαλίες μπορεί επίσης να εμφανιστούν στα νύχια και τα νύχια.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μαλλιά μεγαλώνουν πίσω, αλλά τα συμπτώματα μπορεί να επαναληφθούν. Για μερικούς ανθρώπους, τα μαλλιά δεν μεγαλώνουν, ακόμη και μετά την εξαφάνιση άλλων συμπτωμάτων.

  Η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι δύσκολη για τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και κατάθλιψη.

  Οι αιτίες

  alopecia areata δεν είναι μεταδοτική. Πρόκειται για μια αυτοάνοση κατάσταση, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα θυλάκια των μαλλιών, τα λάθος τους για παθογόνα όπως τα βακτήρια.

  Οι περισσότεροι άνθρωποι με την κατάσταση είναι κατά τα άλλα υγιή και δεν έχουν προβλήματα δέρματος. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει κατά τα τέλη της εφηβικής ετών, την πρώιμη παιδική ηλικία ή την πρώιμη ενηλικίωση.

  Ένας γενετικός σύνδεσμος σημαίνει ότι μπορεί να τρέξει σε οικογένειες. Περίπου το 20 % των ατόμων με την κατάσταση έχουν ένα μέλος της οικογένειας που το έχει επίσης.

  Είναι πιο πιθανό αν ένας στενός συγγενής αναπτύξει μπαλώματα πριν από την ηλικία των 30 ετών. Εάν ένας γονέας το έχει, υπάρχει ένα 50 τοις εκατό ότι και οι απόγονοι τους.

  Μεταξύ των ατόμων με αλωπεκία Areata, υπάρχει υψηλότερη εμφάνιση νόσου του θυρεοειδούς, ατοπικού έκζεμα, ρινικές αλλεργίες και άσθμα.

  θεραπεία

  Με την πρώιμη θεραπεία, η αλωπεκία areata μπορεί να είναι αναστρέψιμη. Περίπου το 80 % των ατόμων με την κατάσταση διαπιστώνουν ότι τα μαλλιά τους αναζωογονούνται χωρίς θεραπεία μέσα σε ένα χρόνο.

  Εάν τα μαλλιά δεν ξαναγυρίσουν, είναι δυνατές ορισμένες θεραπείες.

  Ενέσεις στεροειδών: Αυτές μπορεί να βοηθήσουν στην επίλυση μικρών επιθέσεων τριχόπτωσης. Ένα διάλυμα στεροειδών εγχέεται κατευθείαν στο τριχωτό της κεφαλής, αρκετές φορές. Το στεροειδές σταματά το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται σε θυλάκια τριχών.

  Μετά από περίπου 4 εβδομάδες, αυτή η θεραπεία μπορεί να διεγείρει την αναγέννηση. Ένα άτομο μπορεί να επαναλάβει τη θεραπεία κάθε λίγους μήνες. Η ανάπτυξη των μαλλιών μπορεί να είναι μόνιμη ή προσωρινή.

  Τοπικά στεροειδή (κρέμες και αλοιφές) και δισκία στεροειδών: Οι γιατροί θα τα συνταγογραφήσουν ευρέως για την Alopecia areata, αλλά τα μακροπρόθεσμα οφέλη τους παραμένουν ασαφή.

  Τα μαλλιά μπορεί να αναζωογονήσουν, αλλά οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν διαβήτη, έλκη στομάχου, κνησμό και μερικές φορές ανάπτυξη τρίχας σε άλλες περιοχές. Όσο μεγαλύτερη διαρκεί η θεραπεία, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα παρενεργειών.

  Ανοσοθεραπεία: Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τη συνολική απώλεια μαλλιών. Ο ασθενής εφαρμόζει τη διφυκτική διάκριση (DPCP) στο άτριχο δέρμα μία φορά την εβδομάδα, σε αυξανόμενες δόσεις. Τα μαλλιά αρχίζουν να ξαναγυρίσουν μετά από περίπου 3 μήνες μεταξύ των ασθενών που ανταποκρίνονται.

  Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν αλλεργική αντίδραση, ήπια δερματίτιδα ή έκζεμα ή μια σοβαρή δερματική αντίδραση. Η μείωση του ρυθμού αύξησης της δοσολογίας μπορεί να βοηθήσει. Σπάνια, ένας ασθενής μπορεί να αναπτύξει λεύκη ή μπαλώματα χρωματισμού. Τα μαλλιά μπορεί να συνεχίσουν να πέφτουν μετά τη στάση της θεραπείας.

  Κρέμα Dithranol: Αυτό είναι λιγότερο αποτελεσματικό από την ανοσοθεραπεία και υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για δερματική αντίδραση και φαγούρα. Μπορεί επίσης να λεκιάσει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.

  θεραπεία με φως UV: δύο έως τρεις συνεδρίες θεραπείας φωτός κάθε εβδομάδα, συνήθως στο νοσοκομείο, μπορεί να φέρει οφέλη μετά από περίπου 12 μήνες. Ωστόσο, τα ποσοστά απόκρισης είναι περιορισμένα.

  minoxidil μπορεί να έχει κάποιο όφελος.

  Μια συστηματική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε από τον Cochrane κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη, ασφαλής, αποτελεσματική, μακροχρόνια θεραπεία για την Alopecia Areata.

  Φυσικές θεραπείες

  Οι άνθρωποι που αισθάνονται αμηχανία για την απώλεια μαλλιών τους μπορούν να δοκιμάσουν τα εξής.

  • Επιλέγοντας ένα χτένισμα που καλύπτει τα μπαλώματα
  • φορώντας μια περούκα, ένα κομμάτι, κασκόλ ή καπάκι
  • Ξύρισμα του κεφαλιού
  • Η πλήρωση των φρυδιών με μακιγιάζ ή ένα τατουάζ, γνωστό ως δερματογραφία

  Εναλλακτικές θεραπείες όπως η αρωματοθεραπεία, το μασάζ ή ο βελονισμός δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί αποτελεσματικές ενάντια στην αλωπεκία.

  alopecia areata μπορεί να είναι πρόκληση για το άτομο που το βιώνει. Ωστόσο, είναι συχνά προσωρινό και μπορεί να είναι θεραπευτικό.

  Όποιος ανησυχεί για την ασυνήθιστη απώλεια μαλλιών πρέπει να ζητήσει από το γιατρό του συμβουλές ή να αναζητήσει μια τοπική ομάδα υποστήριξης.

  απώλεια μαλλιών

  alopecia areata σημαίνει τοπική απώλεια μαλλιών ή “απώλεια μαλλιών σε περιοχές”.

  Μικρά, μαλακά, άτριχτα μπαλώματα εμφανίζονται, συνήθως στρογγυλά ή οβάλ σε σχήμα. Το τριχωτό της κεφαλής και η γενειάδα επηρεάζονται συνήθως, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος που κανονικά έχει μαλλιά.

  Μπορεί να υπάρχει τσούξιμο ή ελαφρύς πόνος σε πληγείσες περιοχές. Τα μαλλιά μπορούν να αναπτυχθούν πίσω σε ορισμένα μέρη του σώματος, προσωρινά ή μόνιμα.

  Όταν τα μαλλιά πέφτουν στο τριχωτό της κεφαλής, τείνει να το κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και περισσότερο από τη μία πλευρά από την άλλη.

  Τα άτομα με αυτό το είδος αλωπεκίας έχουν τρίχες που γίνονται στενότερα κατά μήκος του κλώνου πιο κοντά στη βάση.

  • Η υγεία των ανδρών
  • Οι ηλικιωμένοι/γήρανσης
  • και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

   Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Balsalazide;

   Το balsalazide είναι ένα φάρμακο που αντιμετωπίζει ενεργό, ήπιο έως μέτριο ελκώδη κολίτιδα. Είναι ένα προφορικό συνταγογραφούμενο φάρμακο.

   Όπως και με όλα τα φάρμακα, μπορεί να έχει κάποιες δυσμενείς επιπτώσεις.

   Τι είναι το balsalazide;

   Το balsalazide είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο διαθέσιμο ως κάψουλα και δισκίο επικαλυμμένα με φιλμ. Και οι δύο μορφές είναι προφορικές, που σημαίνει ότι ένα άτομο τα παίρνει από το στόμα.

   Οι κάψουλες είναι διαθέσιμες κάτω από το επωνυμικό φάρμακο Colazal. Διατίθενται επίσης ως γενικό φάρμακο.

   Το balsalazide ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται αμινοσαλικυλικά.

   Χρησιμοποιεί

   Το balsalazide χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενεργού, ήπιας έως μέτριας ελκώδους κολίτιδας. Αυτή είναι μια χρόνια ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή και πληγές στο κόλον ή στο μεγαλύτερο έντερο.

   Με την ελκώδη κολίτιδα, το σώμα κάνει περισσότερες ενώσεις που ονομάζονται μεταβολίτες αραχιδονικού οξέος, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και πληγές.

   Το balsalazide φαίνεται να μειώνει αυτά τα συμπτώματα σταματώντας την παραγωγή τέτοιων ενώσεων στο κόλον.

   παρενέργειες

   Κοινές παρενέργειες των καψουλών βαλαζιδιδίου περιλαμβάνουν:

   • εμετός, ή και οι δύο
   • Αναπνευστική λοίμωξη
   • και μυϊκός πόνος
   • Μια μύτη που τρέχει
   • Κράμπες στομάχου

   Η μορφή του δισκίου μπορεί να προκαλέσει αναιμία, διάρροια, λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και πόνο στο λαιμό.

   Το balsalazide μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή της ελκώδους κολίτιδας στην αρχή της θεραπείας. Επικοινωνήστε με έναν γιατρό εάν συμβεί αυτό.

   Το φάρμακο μπορεί επίσης να προκαλέσει τοξικότητα σαλικυλικού, η οποία μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρή αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα. Τα σημάδια αυτού του γεγονότος περιλαμβάνουν:

   • Εμείς εμετό αίμα
   • γρήγορη ή βαθιά αναπνοή
   • χτυπώντας στα αυτιά
   • Προσωρινή κώφωση
   • Κατασκευές
   • Έλλειψη ενέργειας
   • Σύγχυση
   • Διακύμανση της αναπνοής

   αλληλεπιδράσεις

   Το βαλσαλαζίδιο πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή ή να αποφεύγεται με κάποια άλλα φάρμακα. Μπορεί να αυξήσει τις παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων, όπως:

   • Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (NSAIDS) >

   Ένα άτομο θα πρέπει να είναι βέβαιο ότι θα πει στο γιατρό του για όλα τα φάρμακα που παίρνουν.

   Προειδοποιήσεις

   Το balsalazide μπορεί να μην είναι ασφαλές για άτομα με τις ακόλουθες συνθήκες:

   • Πυλεστική στένωση
   • Τέση παρεμπόδιση
   • Πέτρες των νεφρών

   Balsalazide.

   Είναι πιθανό ότι οι ηλικιωμένοι ενήλικες θα λάβουν τακτικές μετρήσεις αίματος κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας.

   Ο γιατρός θα παρακολουθεί επίσης για:

   • Το σύνδρομο οξείας δυσανεξίας που προκαλείται από τη μεσοναμίνη, τα συμπτώματα των οποίων μπορεί να μοιάζουν με εκείνα της νόσου του Crohn
   • Άλλες αντιδράσεις υπερευαισθησίας , συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας
   • Οι αλλαγές στη λειτουργία του ήπατος και του νεφρού
   • Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν πρέπει να λαμβάνουν δισκία Balsalazide. Αυτή η μορφή φαρμάκου δεν έχει έγκριση για χρήση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Σε μορφή κάψουλας, έχει εγκριθεί για παιδιά ηλικίας 5-17 ετών για να πάρει το φάρμακο για έως και 8 εβδομάδες.

    δοσολογία

    Η τυπική δοσολογία του βαλσαλαζιδίου είναι τρεις κάψουλες 750 χιλιοστών (mg) τρεις φορές την ημέρα για έως και 8 εβδομάδες.

    Tags:

    Share:
Skip to content